Cassida Fluid HF to oleje hydrauliczne wysokiej jakości, zawierające w swoim składzie dodatki AW. Do ich produkcji wykorzystywane są specjalnie dobrane, syntetyczne oleje oraz dodatki. Cała receptura została opracowana w taki sposób, by środek był w stanie sprostać potrzebom przemysłu spożywczego oraz spełniał jego surowe normy.
Czym się charakteryzuje?
Środek może funkcjonować w różnych środowiskach pracy, zapewniając właściwe smarowanie nawet w najtrudniejszych warunkach. Dzięki temu, że jest w stanie zapewnić dłuższy czas pracy urządzeń, pozwala na obniżenie kosztów utrzymania parku maszynowego. Efekt kawitacji jest minimalizowany, dzięki temu, że olej Cassida Fluid HF ma niską tendencję do tworzenia piany i uwalniania powietrze. Ponadto zapobiega tworzeniu się emulsji oraz chroni maszyny przed uszkodzeniami. Posiada wysoki wskaźnik lepkości, który nieznacznie zmienia się przy wyższych temperaturą. Może stanowić zabezpieczenie metalowych elementów przed korozją.
Nawet w przypadku podwyższonych temperatury, środek charakteryzuje się odpornością na tworzenie szkodliwych produktów oksydacji, dzięki czemu możliwa jest jego dłuższa eksploatacja. Charakteryzuje się neutralnym smakiem i zapachem.
Właściwości eksploatacyjne :
-Baza olejowa ma zdolność do zapewnia właściwego smarowania nawet w najtrudniejszych
warunkach pracy
-Dobre własności AW zapewniają dłuższe czasy pracy urządzeń, rezultatem czego są niższe koszty
utrzymania ruchu – parku maszynowego
-Doskonałe własności separacji wody zapobiegają uszkodzeniom maszyn jak również zapobiegają
się tworzeniu emulsji
-Znakomite właściwości uwalniania powietrza oraz niska tendencja do tworzenia piany minimalizuje
efekt kawitacji
-Odporne na tworzenie szkodliwych produktów oksydacji nawet w podwyższonych tempera-turach,
co zapewnia przedłużoną eksploatację oleju
-Neutralny zapach i smak,
-Wysoki wskaźnik lepkości powoduje minimalne zmiany lepkości względem podwyższonych temperatur
-Efektywna ochrona metalowych elementów przed korozją
Certyfikaty i specyfikacje
* NSF H1
*NSF ISO 21469
*Kosher
*Halal